Sayfalar

The Artist mi?

1927... Sinemanın ilk dönemleri, sessiz film dönemi. Sinema sanatının içerisine müzik sanatının tam olarak yerleşmediği yıllar. Renksiz nesnelerin var olduğu ama ''renkli'' insanların canlandırdığı bu dönemden sesli döneme geçerken George Valentin'in (Jean Dujardin) yaşadığı dram.

G. Valentin sessiz dönemin yıldızı, çıkması gereken tüm merdivenleri mimikleriyle, sessizliğiyle çıkmıştır. Keşfedilmesi gereken bir yönü kalmamış ve artık sessizliğe bürünmeye başlamıştır.



Sektörün merdivenler işleyişini devam ettirmek için Peppy Miller'a (Berenice Bejo) ihtiyacı vardır. Sesli film dönemine geçiş için yeni bir yüz, yeni bir sese ihtiyaç vardır. Merdivenlerin tepesinde artık dansı ile Peppy Miller vardır. Bu tepeden göz kırparak merdivenin aşağısında kalanları selamlar.


Film en yüzeysel yorumu ile bu şekilde, tüm klasikleri içinde barındırıyor. Hikayesi en alışık olduğumuz bir hikaye, Yeşilçam melodramlarına benzer bir durum var. Pek fazla sürpriz bir durum olmamasına rağmen kendisini izlettiriyor. Filmin en güzel yanı 2011'de böyle bir film yapılması ve siyah beyaz o dönemleri tekrar yaşatması.