Sayfalar

ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ

Emeğin festivali başlıyor: Şimdi 'özgürlük' vakti

   Festivalin yedinci yılı ''Özgürlük Emek İster'' temasıyla başlıyor. 1-7 Mayıs tarihleri arasında İzmir, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul'da gerçekleşiyor.

   Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini 57 film ile izleyiciye sunulacak. 

   Adı emek filmleriyle özdeşleşen İngiliz yönetmen Ken Loach'un birçok filminin senaryosuna imza atan usta Britanyalı sinemacı Paul Laverty bu yılki festivale konuk olacak.  ABD'den ''Fukuşima Bir Daha Asla'' filminin yönetmeni Steve Zeltzer, yine ABD'den ''Veritas: Harward'ın Gizli Tarihi'' filminin yönetmeni Shin Eun-Jung, Hindistan'dan ''Trans Halinde'' filminin yönetmenleri Ekta Mittal ve Yasha Swinii, Japon sinemacı Fumiaki Kojima festivalin diğer konukları arasında yer alıyor. 

   Açılışta Paul Laverty'nin senaryosunu yazdığı, Iciar Bollain imzalı, Gael Garcia Bernal'in başrolünde yer aldığı ''Yağmuru Bile'' filmi gösterilecek. Bolivya'da su hizmetlerinin piyasalaştırılmasını sömürgecilik ve emperyalizmin tarihi temelinde çarpıcı biçimde anlatan filmin gösterimiyle geçtiğimiz yıl Hopa'da su hakkı mücadelesinde yaşamını yitiren Metin Lokumcu ve dünyanın tüm Metin Lokumcu'larına selam yollanmış olacak. 

Festival filmlerinden fragmanlar:




Daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

NOT: TÜM GÖSTERİMLER ÜCRETSİZDİR