Sayfalar

GALOŞSUZ GİRİLMEYEN VAROŞ

Kategorileşiyoruz günden güne , bunu bize yaptıransa dikte.Çocukların legosu değil sokakların egosu var artık.Kıbrıs Şehitleri'ndeki çakma converse liyle Gürçeşme'deki Tommy li aynı kişiydi , insanlar ne zaman semtini üzerine giydi ?
Bir adam vardır ışıktan uzaklaştıkça büyür gölgesi,  bir diğeri onun gölgesinde gizli.Buna alışman gerek ve dahi yarışman gölgenle.
Senin bir fikri seçmen o fikrin her zikrini ezber etmen demek değildi, sürünün peşinden gitmende. Amacım sürüden ayrılanın zırvasına girmeden tek başına bir sürü olabilmen.Siyasi bir yazıdan çok şahsi bir sızı bu zaten.
Takıldığım nokta zaten giden bir arabayı birde senin itmende .
Hey ! farkına var artık : Sen bir fikrin tekerleğisin yük bindikçe ezilir ,arabayı sağa sola çektikçe şişirilir ,eskiyince değiştirilirsin .Taşıdığın yükün peşindekilerin ilk kurşununu önce sen yersin.Sen istemezsen dönmezsin ve istemezsen ölmez.
Şık bir restorantta işkembe içemezdin ve şık bir kadına işkence edemezdin sen.Sen sen olalı bir yarım ekmek arası balıkçıda iskembe çekerdin ancak.
Tükürüğün bir kadındaki adın değil sigarada bıraktığın tadın olacaktı çoğu kez
Göğsünün üzerinde timsah ya da at olmadan göğsünün altına bakılmayacak olan ve hala bir kadın için bahçeden çiçek yolan adamsın.
Ait olmadığın kadarsın.
Sen Marlboro paketinin içindeki LM , rugan ayakkabının içinde kokansın .
Boş mideye kitlenen hesap üzerine gelen müesseseden çaysın
Sen konuşmak istedikçe avazın ağız kokuna takılacak, beynin olgunluğundan çok cebin dolgunluğuna bakacak.
Pencerenin kenarlarına belki kir yığılacak , hatta fakir bir şiir yazılacak hakkında.sonra çilli  bir kadın beni yıka yazacak ruhuna -sivri kırmızı tırnağıyla-
O vakit köşe bakkalın raflarındaki boşluk kadar  kaybolmuşluk doğuracaktın sende bir köşene .
Bir gülü aldığında zımparadan ellerine
O vakit cebine girebilecek kadar küçüldüm zannedince :
doğduğun mahalleye boyun borcu ödersin .
İki beşlik arası sıkışıp ter dökersin